søndag den 21. december 2014

Top 5 over politikerord ingen kunne drømme om at bruge i en normal samtale

Politikerne gør sig virkelig umage. Altså VIRKELIG umage! ... med at falde i vælgernes smag. Hvor mange politikere må vi ikke trækkes med i alt fra Vild Med Dans til X-Factor. Og ude i virkeligheden - hvis man kan sige, der er sådan én uden for tv-skærmen - møder vi Løkke til cykelløb og Helle Thorning til fodbold.


Og Helle, Lars & co. gør det jo for vores skyld. For at være i øjenhøjde med os hverdagsdanskere og virke jordnære og almindelige. At fremstå fjern og elitær er enhver politikers mareridt og vil straks få alarmsystemet til at gå på DEFCON 1 på Christiansborgs gange (med de briller på bliver det i øvrigt klart, hvor udspekuleret og perfidt det er, når politikere og medier spidder Vestager med "Sådan er det jo" kommentaren).

”Hej skat, jeg har ikke købt ind desuagtet, at jeg sagde, jeg ville.” Lyder det sådan hjemme ved Morten Østergaard?

Vi skal kunne genkende os selv i vores folkevalgte, og politikerne gør sig store anstrengelser i disciplinen. Men der er bare noget jeg ikke forstår. Nemlig politikernes måde at tale på. Min gamle morfar på 95 ville få mindelser om sin barndom i 1920'erne, hvis han mødte en person, der talte som Morten Messerschmidt. Og DF-helten er ikke alene. En anden Morten, nemlig Østergaard, er også i topklasse hvad angår brug af museumsord og sætninger. Og misforstå mig ikke. Jeg har stor respekt for d'herrer. Ja, jeg vil gå så langt som til at sige, at Østergaard kunne risikere at få min stemme. Men det er altså ikke den sproglige antik i ordene jeg falder for...

Nedenfor har jeg lavet en lille Top 5 over politikerord ingen under 80 bruger (altså ud over politikere). Har jeg glemt nogen? Har du en potentiel vinder eller en god bobler i tankerne, så skriv. Knæk og bræk!

5. Nuvel

4. Ingenlunde

3. Skyldigt (som i: taget skyldigt hensyn til)

2. Udestår (som i: den beslutning udestår)

Og til sidst vinderen, min klare favorit:

1. Desuagtet

Boblere: holde for, tage bestik, anspring...

Følg Thomas Rex på Twitter: https://twitter.com/thomasrexdk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar