onsdag den 13. august 2014

Krasnik vs. Gilbert

Efter at have læst SÅ meget om Krasniks interview med Gilbert, valgte jeg her til aften at få syn for sagen selv. Og det blev ikke helt som forventet.

Det jeg havde hørt var - ud over kritikken af Krasnik - at Gilbert var mere eller mindre positiv overfor Hamas og 9/11. Sådanne sympatier er IKKE noget, der giver point i min bog. Så for at være helt ærlig, så var jeg ikke sååååå positiv overfor ham dér nordmanden på forhånd. 

Til interviewet... Krasnik kritiserer som jeg ser det tre ting 1) At Gilbert siger israelerne slår civile ihjel med vilje. 2) At Gilbert forsvarer 9/11 3) At Gilbert ikke vil kalde Hamas for en terrororganisation og i øvrigt indrømme, at Hamas har haft hovedkvarter under det hospital, hvor Gilbert arbejder.

Krasnik lægger godt ud. Gilberts påstande omkring, at Israel slår civile ihjel med vilje, kan Gilbert ikke underbygge. Dog undrer det mig lidt, at Krasnik - eller Gilbert - ikke selv lukker debatten ned tidligere, for jeg synes egentlig, at konklusionen ligger lige for. Israelerne dræber ikke civile med vilje, men bruger så upræcise våben, at civile tab er uundgåelige. Denne pointe er Krasnik også kommet frem til i et interview med en tidligere israelsk officer (som han i øvrigt gik ret hårdt til!).

Ifht. det andet punkt, så afviser Gilbert dette og påpeger, at han har dementeret påstandene omkring 9/11 adskillige gange. Ifht. den nuværende situation mener jeg simpelthen debatten bør slutte der. Der er jo ikke mere at diskutere! Og hvis Gilbert har ret i, at han har dementeret 9/11 citatet flere gange, så er det en alvorligt bommert fra Krasniks side. Det er IMO ikke godt nok af en dygtig journalist som Krasnik. 

At Gilbert ikke vil kalde Hamas en terrororganisation, tænker jeg først og fremmest er skidt, for det ER Hamas helt klart i min optik. Her kan Krasnik vælge at gå efter struben på Gilbert - og det gør han! Jeg er bare i tvivl om hvor meget værdi, det bringer til debatten. Gilbert har stået med adskillige sårede palæstinensiske børn foran sig på hospitalet i Gaza. Det bør ikke være en gigantisk overraskelse for Krasnik, at Gilbert er farvet. Gør det så, at Hamas ikke er en terrororganisation? Nej! No way! Men det gør - som jeg ser det - at Krasnik burde have set, at Gilbert, der har stået med den ene parts ofre i hobetal på operationsbordet, ikke kan bruges som objektivt, analyserende vidne i denne konflikt. Og det virker på mig som om, at det er dét Krasnik vil ha' fra Gilbert. Og den vare kan Gilbert - uanset hvad man ellers måtte mene om Gilberts holdninger - ikke levere.

Krasnik er en god journalist. Og jeg har set nok kritiske interview med israelere fra hans side til, at jeg ikke mener, han lader det faktum, at han er jøde påvirke interviewene. Men hvis jeg må bruge en metafor fra sportens verden, så ramte Krasnik ikke dagen i interviewet med Gilbert. En offday? Det synes jeg ikke. Men det kunne have været bedre...

Følg Thomas Rex på Twitter: https://twitter.com/thomasrexdk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar