søndag den 7. august 2016

DEN FEJLPROPORTIONEREDE UDLANDSDÆKNING

Hvad hedder Kinas præsident? Hvad hedder lederen af Socialdemokraterne i Tyskland? Hvis du kan huske det, er du bedre kørende end mig (svarene er i øvrigt Xi Jinping og Sigmar Gabriel). Til gengæld ved jeg rigtig meget om Ted Cruz, Bernie Sanders og ikke mindst Donald Trump... og Donald Trumps hustru. For de danske medier synes at alt.. ALT... i den amerikanske præsident valgkamp er værd at bringe i udenrigsstoffet. Og selvfølgelig er det vigtigt, hvem der står i spidsen for USA. Men dækningen er helt og aldeles ude af proportioner.

Tyskland er eksempelvis vores vigtigste handelspartner og et land, der på alle måder har haft stor indflydelse på Danmark (kulturelt, politisk, filosofisk og sprogligt). Men man skal ty til P1 eller Radio 24-7 for at finde indslag, hvor andre tyske politikere end Merkel er nævnt. Det på trods af, at tyske valg har større indflydelse på danske forhold end amerikanske. Til gengæld skal vi fodres med indslag om Trumps hustru, der måske/måske ikke har lånt lige rigeligt fra en tale af den nuværende præsidents hustru.

Og hvad med kineserne? Ja, de kommer jo som bekendt. Bare ikke i medierne, hvor stof om kinesiske valg nærmest er ikke-eksisterende. Til gengæld følger vi de amerikanske primærvalg, hvor der er spilt metervis af spalter på Carly Fiorina og Martin O'Malley.

Desværre ser det kun ud til at blive værre. For der er stadig langt til november og det amerikanske præsidentvalg har FOR LÆNGST opbrugt sin mediekvote... sagde ingen på medierne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar