onsdag den 15. maj 2013

En stærk kandidat til Skravling 2013

Kunne man forestille sig følgende: En artikel på bt.dk med titlen ”Kræftens Bekæmpelse søger medarbejder: Løn 0 kroner” sætter scenen. Pressen går i selvsving og historien spreder sig. Eb.dk skriver eksempelvis ”Kræftens Bekæmpelse kræver dynamisk arbejdsindsats - men betaler 0 kroner i løn”. Endelig kommer Berlingskes tillidsmand for journalister på banen med en indvending mod den frivillige arbejdskraft på Kræftens Bekæmpelses medlemsblad: ”Kære Kræftens Bekæmpelse. Jeg er journalist, og jeg har kolleger som forsøger at leve af netop den slags arbejde I ønsker udført.” Kunne man forestille sig det? Nej… det HÅBER og tror jeg virkelig ikke.

Men for Zenia Stampe var det, hvad der skete i dag. Og man kan jo nærmest se det for sig. Plantageejer Stampe svinger pisken over den stakkels slave. B.T. er omvendt hattedamen, der kommer den stakkels frivillige til hjælp.

Glem alt om fornuft og logik. Glem alt om at såvel medier som skraldespandsdebattørerne på Facebook til enhver tid vil kritisere politikerne for at leve i en Christiansborgsk osteklokke, og at Stampe med sit tiltag er med til at lave sprækker i osteklokkens panser. Glem alt om at det er 100 % frivilligt, om man vil søge. Glem alt om at der er stor sandsynlighed for, at det bliver en person, der i forvejen er politisk aktiv og som i forvejen lægger 15 timer i den radikale organisation. Det spiller ingen rolle, når pressen går i selvsving. Punktum.

Hvordan er vi kommet dertil? Kommet dertil at Zenia Stampes opslag om frivilligt arbejde kan medføre så massiv presseomtale og kritik? Vi bor jo trods alt i landet med flest foreninger per indbygger på jorden. Og de er jo baseret på frivillige.

Taler vi om en tak for sidst fra B.T. til Stampe, der gik hårdt til B.T.s faste gæst i pressenævnet, nu tidligere journalist Lars Fogt? Måske, men det kan ikke være hele forklaringen. Resten af pressen holdt sig absolut ikke tilbage, da først B.T. havde breaket historien.

Er pressen og skraldespandsdebattørerne på de sociale medier da imod frivilligt arbejde? Er vi ude i en total overgivelse til lønarbejderlivsformen, hvor frivilligt arbejde = udnyttelse og hvor penge er den eneste værdi i livet? Jeg er kritisk over for pressen, men nej, pressen og skraldespandsdebattørerne er ikke imod frivilligt arbejde.

Dagens absurde pressehistorie kan kun opstå fordi en del af befolkningen nærer en nærmest paranoid mistro mod vores politikere. For det er vel kun de 179 folkevalgte, der konsekvent tiltros SÅ dårlige intentioner. Det er kun en politiker, der får verbale tæv for at søge en frivillig til et i øvrigt utrolig spændende job. Det er kun en politiker der får pressespanking over flere måneder for at lave en forkert vurdering af, om hun skulle tage til et møde i Arktisk Råd. Det er kun en politiker, der bliver voldtaget rent mediemæssigt for, at hans ministerium har lagt nogle – ifølge Rigsrevisionen helt velbegrundede - mindre arrangementer på ægtefællens arbejdsplads.

Pressens håndtering af Stampe, Espersen, Elbæk, Løkke (bilagssagen), Sohn (fortiden i DKP) m. fl. viser at pressen ikke er, hvor den skal være. Det er trist, for selv om vores politikere så absolut ikke er ufejlbarlige – på ingen måde – så har jeg ikke hørt overbevisende argumenter for, at vi ikke har politikere på ret højt niveau i Danmark. Man kan vist roligt sige, at det ikke er det indtryk pressens dækning af Christiansborg giver.

For 3 måneder siden blev det foreslået, at der skulle uddeles en ”Skravlingpris” til årets dårligste journalister. Med dagens historie om Zenia Stampe har vi en oplagt kandidat fra B.T. Jeg håber den vinder.
Følg Thomas Rex på Twitter: https://twitter.com/thomasrexdk
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar